Sök jobbet


Nerikes Brandkår station Frövi

Nerikes brandkår i Frövi behöver förstärkning.

Vi söker deltidsbrandmän/rökdykare till stationen i Frövi.


Arbetsbeskrivning för deltidsanställda brandmän

Som deltidsanställd brandman i räddningstjänsten ingår du, efter genomförd utbildning, i en beredskapsgrupp som rycker ut från någon av våra brandstationer. Beredskap har man vanligtvis var tredje vecka. Gruppen består av fem brandmän varav en är befäl. Övningstiden är cirka 50 timmar per år. I snitt har de olika stationerna mellan ett och tre larm per vecka. Larm får du via en personsökare som du bär på dig. I vissa fall kan du bli placerad i en personalpool innan du blir placerad i en grupp. Arbetsuppgifter förutom utryckningstjänst och övning är bland annat viss materielvård.

Utbildningen till deltidsbrandman består i en två veckors preparandutbildning på Räddningstjänsten och därefter en fem veckor lång utbildning på någon av Räddningsverkets skolor.

Ett arbete som deltidsbrandman ställer stora krav på din förmåga att hantera stress, både din egen och andras, och din förmåga att känna empati med drabbade och förmåga att lindra deras oro. Du kommer att ställas inför situationer som du kommer att uppleva som fysiskt och psykiskt påfrestande. Som medarbetare i Räddningstjänsten känner man en tillit till det demokratiska systemet och är övertygad om alla människors lika värde. Ambitionen är att de anställda på räddningstjänsten ska spegla sammansättningen av befolkningen i stort med avseende på kön och etnicitet.

Beskrivning av rekryteringsförfarandet

Följande krav ställs på dig som sökande:

Ett godkänt arbetsprov på din fysiska förmåga. Arbetsprovet består i att iklädd full skyddsutrustning gå på ett rullband i en viss hastighet och i en viss uppförslutning.

Att du bor och jobbar så att du inom fem minuter ska kunna rycka ut från brandstationen vid larm. Det innebär att körtiden mellan bostaden/arbetet och brandstationen inte får överstiga tre minuter.

Att din huvudarbetsgivare godkänt att du anställs som deltidsbrandman hos oss.

Att du vid en läkarundersökning har bedömts som lämplig.

Att du har körkort för bil (B-behörighet).

Att du är simkunnig.

Bland annat följande anses som meriterande:

Körkort för lastbil och/eller tungt släp (C/E-behörighet).

Tidigare brand- och räddningsutbildning samt genomförd sjukvårdsutbildning.

Ytterligare meriterande är det om du har en fast anställning. Det borgar för att du inte tvingas flytta ifrån din brandmannatjänst i jakt på heltidssysselsättning.

Du anställs som brandman/rökdykare och kommer att varje år få genomgå läkarundersökning samt arbetsprov för att kontrollera din fysiska status. Tillträder gör du enligt överenskommelse.

Ytterligare information lämnas av Patrik Borgström 073/377 11 81


Ansökningsblankett


Gör ett test om du är lämplig?